Pagina 1 van 1

Kiwi ontbijtcake

Geplaatst: do nov 19, 2020 9:46 am
door plantpraat
Cake als ontbijt? Het kan! Dit overheerlijke, prachtige ontbijt is overigens ook heel goed voor hoe vrolijk je opstaat. Want wist je dat 8 op de 10 Nederlanders aangeven een beter humeur te hebben na een goed ontbijt? Zo’n feestelijk ontbijt als deze kiwi ontbijtcake is daar natuurlijk uitermate geschikt voor!

Afbeelding

Ingrediënten
3 Zespri kiwi's
2 rijpe bananen
150 gr havermout
100 gr bloem
2 eetlepels geraspte kokos (+ nog wat extra om te decoreren)
4 medjoul dadels
50 gr gehakte walnoten
3 eieren
1,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout

Bereidingswijze
1. Verwarm eerst de oven tot 180 graden.
2. Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
3. Meng er dan met een spatel de havermout, bloem, walnoten, eieren, kokos, bakpoeder, kaneel en zout door en maak er een 'plakkerig' mengsel van.
4. Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze met het deeg.
5. Van de resterende kiwi's snijd je mooie, dunne schijfjes.
6. Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
7. Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en kieper er het deeg over.
8. Bak de cake voor ongeveer 40 minuten.
9. Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen! De kiwi's liggen nu mooi aan de bovenkant van je cake. Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie erbovenop en klaar!

Receptcredits: Roeckiesworld voor Zespri Kiwifruit
Fotocredits: Zespri