Peter Lute opent vegetarisch pop-up restaurant

Geen zin om te koken! Waar kunnen we toch lekker eten?
Gebruikersavatar
plantpraat
Site Admin
Berichten: 19
Lid geworden op: di mar 03, 2020 2:14 pm

Peter Lute opent vegetarisch pop-up restaurant

Berichtdoor plantpraat » di mar 10, 2020 6:33 am

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden.  Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vegetarisch 3- of 5-gangen menu zullen verrassen.

Pop-up restaurant
Van 9 t/m 15 maart zal de oude buskruitfabriek “De Krijgsman” in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute. Dit is tevens het kloppend hart van de campagne. De hele week zal hier door Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu geserveerd worden om zo iedere gast te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten, zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees, is verheugd over deze bijzondere samenwerking: “Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen. Proeven is geloven!”

Aandacht voor duurzaamheid
Aangezien duurzaamheid dé drijfveer is achter de Nationale Week Zonder Vlees, is het voor gasten van het pop-up restaurant mogelijk gemaakt om bij hun reservering aan te geven of zij gebruik willen maken van een haal- en brengservice met hybride vervoer van en naar het busstation in Muiden. Zo wordt reizen met openbaar vervoer gestimuleerd, en kunnen gasten op duurzame wijze de last mile het restaurant bereiken. Deze service wordt mogelijk gemaakt door partner Peugeot Nederland en zal uitgevoerd worden met de allernieuwste Peugeot 508 HYbrid. Een zeer efficiente plug-in hybrid met slechts 29 g CO2/KM uitstoot en 54 km bereik in 100% elektrische modus.

Peter Lute over deze samenwerking: “De vegetarische keuken neemt al jaren een prominente plek in op mijn menukaart, want duurzaam en lekker eten gaan heel goed samen. Ik ben daarom vanaf de start ambassadeur van de Nationale Week Zonder Vlees en heel enthousiast om dit jaar samen met mijn team alle gasten van het pop-up restaurant positief te verrassen met onze vegetarische gerechten. Ik vind het belangrijk om op die manier de vegetarische keuken in Nederland te promoten. Door dit te doen in samenwerking met de Nationale Week Zonder Vlees, en samen met Peugeot als duurzame vervoerspartner waar ik zelf al jaren ambassadeur van ben en met veel plezier zelf ook rijdt in de meest duurzame modellen, maken we het verhaal compleet.”

Openingstijden, prijzen en reserveren
Het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute is van dinsdag t/m zondag geopend voor diner, en op vrijdag, zaterdag en zondag ook voor lunch. Gedurende de week zal er een speciaal 3-gangen vegetarisch menu voor 35 euro en 5-gangen vegetarisch menu voor 55 euro worden geserveerd.

Lunch Diner
Maandag Besloten Besloten
Dinsdag Gesloten 17:30 – 23:00
Woensdag Gesloten 17:30 – 23:00
Donderdag Gesloten 17:30 – 23:00
Vrijdag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00
Zaterdag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00
Zondag 11:30 – 15:00 17:30 – 23:00

Het menu, de exacte locatie, routebeschrijving en meer informatie is te vinden op: weekzondervlees.nl/restaurant. Reserveren is mogelijk via: https://dekruidfabriek.nl/#reserveren

Afbeelding
Beheerder Plantpraat.nl
Plantpraat.nl is een initiatief van Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor vleesvervangers - www.plantaardig.org

Terug naar “Uit eten en take away”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron