Dit recept laat zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Een kruidige pan vol groenten, ei en vegetarisch gehakt van Quorn: klinkt dat niet heerlijk? Deze maaltijd is perfect voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, die van 9 t/m 15 maart plaatsvindt. Durf jij het aan om een week lang het vlees over te slaan? Laat je verrassen door de vegakeuken!
Ingrediënten
4 eieren
4 sneden brood
2 aubergines, in blokjes
800 g tomatenblokjes
300 g Quorn fijngehakt
200 g Griekse yoghurt
1 witte ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
5 g peterselie, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
1 el harissa
1 el rode wijnazijn
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl sumak
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °
Snijd het brood, als dit nog niet gesneden is, in plakken van 1 cm dik, verdeel de plakken over een ovenrooster of over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met zonnebloemolie. Rooster de sneden brood 4-6 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal de toast uit de oven en laat afkoelen.
Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt, de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de pan, roer alles goed door en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg de knoflook, koriander, peterselie, harissa, rode wijnazijn, paprikapoeder en gemalen komijn toe aan de pan en roer alles nog een keer goed door.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur, verdeel de shakshuka over de borden en serveer met toast, Griekse yoghurt en garneer met sumak.
Fotocredits: Quorn
Kruidige aubergine shakshuka met fijngehakt
Wat zijn jouw favoriete recepten? Deel ze hier!
Kruidige aubergine shakshuka met fijngehakt
Berichtdoor Martijn » di mar 10, 2020 8:16 am
Martijn Verhaeg
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor vleesvervangers - www.plantaardig.org
Het weblog voor alles dat leuk is - www.beleef.nl
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor vleesvervangers - www.plantaardig.org
Het weblog voor alles dat leuk is - www.beleef.nl
Ga naar
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Bevriende websites:
Webconcept ontwikkeling
Mountainbike clinic
Fiets blog
Hardloop blog
Thuisbarista of koffiegek?
Partner worden of links ruilen? Klik hier >
Plantpraat.nl is een initaitief van Cookin' BV
Bevriende websites:
Webconcept ontwikkeling
Mountainbike clinic
Fiets blog
Hardloop blog
Thuisbarista of koffiegek?
Partner worden of links ruilen? Klik hier >
Plantpraat.nl is een initaitief van Cookin' BV
- Alle tijden zijn UTC
- Omhoog
- Verwijder cookies
Plantpraat.nl is een concept van Cookin' B.V.
Deze website is een onderdeel van Cookin’ Concepts en is dé online plek voor vegans, vegetariers en flexitariers. Hier vind je antwoord op al je vragen, vleesvervangers, plantaardige recepten, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Links.
Informatie.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign