Kruidige aubergine shakshuka met fijngehakt
Geplaatst: di mar 10, 2020 8:16 am
Dit recept laat zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Een kruidige pan vol groenten, ei en vegetarisch gehakt van Quorn: klinkt dat niet heerlijk? Deze maaltijd is perfect voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, die van 9 t/m 15 maart plaatsvindt. Durf jij het aan om een week lang het vlees over te slaan? Laat je verrassen door de vegakeuken!
Ingrediënten
4 eieren
4 sneden brood
2 aubergines, in blokjes
800 g tomatenblokjes
300 g Quorn fijngehakt
200 g Griekse yoghurt
1 witte ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
5 g peterselie, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
1 el harissa
1 el rode wijnazijn
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl sumak
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °
Snijd het brood, als dit nog niet gesneden is, in plakken van 1 cm dik, verdeel de plakken over een ovenrooster of over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met zonnebloemolie. Rooster de sneden brood 4-6 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal de toast uit de oven en laat afkoelen.
Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt, de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de pan, roer alles goed door en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg de knoflook, koriander, peterselie, harissa, rode wijnazijn, paprikapoeder en gemalen komijn toe aan de pan en roer alles nog een keer goed door.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur, verdeel de shakshuka over de borden en serveer met toast, Griekse yoghurt en garneer met sumak.
Fotocredits: Quorn
Ingrediënten
4 eieren
4 sneden brood
2 aubergines, in blokjes
800 g tomatenblokjes
300 g Quorn fijngehakt
200 g Griekse yoghurt
1 witte ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
5 g peterselie, fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
1 el harissa
1 el rode wijnazijn
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl sumak
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °
Snijd het brood, als dit nog niet gesneden is, in plakken van 1 cm dik, verdeel de plakken over een ovenrooster of over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met zonnebloemolie. Rooster de sneden brood 4-6 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal de toast uit de oven en laat afkoelen.
Verhit zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt, de tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de pan, roer alles goed door en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg de knoflook, koriander, peterselie, harissa, rode wijnazijn, paprikapoeder en gemalen komijn toe aan de pan en roer alles nog een keer goed door.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur, verdeel de shakshuka over de borden en serveer met toast, Griekse yoghurt en garneer met sumak.
Fotocredits: Quorn