Gele linzencurry met pompoen, stukjes dés en platbrood
Geplaatst: di mar 10, 2020 8:24 am
Curry’s zijn het ideale comfort food. Lekker kruidig en verwarmend, en je kunt er oneindig mee variëren! Ook zijn ze meestal rijk gevuld met peulvruchten en groenten, lekker gezond dus. Dankzij dit recept met vegetarische stukjes van Quorn hoef je het vlees geen moment te missen!
Ingrediënten
350 g Quorn stukjes dés
800 g flespompoen, in kleine blokjes
400 g linzen uit blik
400 g sperziebonen
400 ml kokosmelk
250 ml water
2 platbroden
2 el gele currypasta
15 g verse peterselie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.
Fotocredits: Quorn
Ingrediënten
350 g Quorn stukjes dés
800 g flespompoen, in kleine blokjes
400 g linzen uit blik
400 g sperziebonen
400 ml kokosmelk
250 ml water
2 platbroden
2 el gele currypasta
15 g verse peterselie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.
Fotocredits: Quorn